13.9.2023 15:39
Espoon Palloseuran Jalkapallo ry

Jäsentiedote 13.9.2023 - Espoon Palloseura panostaa toiminnan kehitykseen.

ESPOON PALLOSEURA PANOSTAA TOIMINTAYMPÄRISTÖN KEHITYKSEEN!

Seura on viime vuosien aikana kasvanut merkittävästi, ja tämä luo paineita toiminnan uudelleen organisointiin. Suunnittelemme toteutettavaksi uudistuksia seuraavalle toiminatakaudelle uudistamalla joukkuetoiminnan rakenteita. Uskomme näillä toimenpiteillä pystyvämme vieläkin parempaan seuratyöhön. Seuran toimintaa kehitetään toimintasuunnitelman ja strategisten tavoitteiden kautta. Joukkuetoimintaa ohjaa seuran arvot ja yhteinen valmennuslinja. Haluamme kehittää kaikki huomioiva jalkapallon harrastaminen ja toimintakulttuuri. Lisäksi huippujalkapalloa tukeva toimintaympäristö ja pelaajakehityksen tukeminen ovat strategiassamme keskeisiä urheilutoimen teemoja.

Suunnitelluilla muutoksilla pyritään vastaamaan tunnistettuihin haasteisiin urheilutoimen johtamisen, hallitun kasvun, osallisuuden vahvistamisen sekä pelaajakehityksen näkövinkkelistä.
Tulevalla toimintakaudella seuran joukkueet jaetaan edelleen kolmeen ikävaiheeseen; U6-U9, U10-U13 ja U14-aikuiset. Uudistamalla toiminnan rakennetta pyrimme parantamaan kaikkien toiminnan tasojen arkea. Tulemme kehittämään kevyempää harrastetason joukkuetoimintaa, jossa toimintaa ohjaa liikunnan mielekkyys ja harrastuksen jatkuminen. U10-U12 akatemiatoiminnan sekä harrastetason toiminnan väliin muodostetaan uusi kilpailullinen toimintaympäristö. Uudistettu kilpatason toiminta tarjoaa laadukkaan kehittymisympäristön myös niille, jotka ovat aikaisemmin olleet akatemian kilpajoukkueissa pienemmässä roolissa ja niille, joille nykyiset harrastetason joukkueet eivät tarjoa riittävän kehittävää ja kilpailullista toimintaa. Huippujalkapalloa tukeva toimintaympäristö ja pelaajakehityksen tukeminen ovat strategiassamme keskeisiä urheilutoimen teemoja. Haluamme tarjota huipulle pyrkiville pelaajille entistä laadukkaamman ja kilpailullisen ympäristön. Yksittäisten pelaajien siirtyminen tasolta toiselle tulee jatkossa olemaan johdetumpaa jotta pystymme tarjoamaan tulevaisuudessa entistä paremmin jokaiselle sopivan toimintaympäristön.


Oleelliset muutokset toimintakaudelle 2023-24:

Tulemme kehittämään U10 ikäluokasta alkaen kevyempää harrastetason joukkuetoimintaa, jossa otteluiden lisäksi viikoittaisten harjoitusten määrä rajataan kahteen kertaan per viikko.

Tyttöjen osalta U8 ja U9 ikäluokissa perustetaan punaisen tason kilpatoiminta. U12 sekä U11 -ikäluokkaan perustetaan ensi kaudelle tyttöjen akatemiajoukkueet. Seurassa toimii myös tyttöjen talenttivalmennus, johon saamme tukea Palloliitolta. Talenttivalmennus kohdistuu Palloliiton ohjeiden mukaisesti ensisijaisesti ikäluokkiin U13-U15. Tulevaisuudessa tulemme mahdollistamaan tytöissä muodostettavan joukkueyksikkö yhdistäen kaksi ikäluokkaa.

Poikien osalta U10-U15-ikäluokissa on nykyisen kahden toimintaympäristön sijaan kolme toiminnan tasoa kussakin ikäluokassa. Akatemia ja harrastetason toiminnan väliin muodostetaan kilpaorientoitunut toimintaympäristö. U10-U12 ikäluokissa akatemiatoimintaa kehitetään perustamalla ikäluokkiin kolmen peliryhmän mahdollistava toiminta.

 

Toiminnan kolme tasoa - Kaiken toiminnan perusta on harrastamisen mielekkyys. Kaikilla tasoilla kilpaillaan ja kehitetään pelaajia.

Huipulle tähtäävä                      Toimintaa ohjaa pelaajakehitys
Kilpa                                             Toiminta tähtää pelaajakehitykseen
Harraste                                      Toimintaa ohjaa liikunnan mielekkyys ja harrastuksen jatkuminenMiten rakennemuutokset näkyvät pelaajien maksuissa ?
Ymmärrämme hyvin, että harrastamisen kustannukset huolettavat monia. Pyrkimyksenä on nyt ja tulevaisuudessakin hillitä harrastamisen kustannusten nousua, vaikka toiminnan tuottaminen ja järjestäminen kallistuu huomattavasti nopeammin. Toiminnan laadusta emme halua tinkiä vaan, päinvastoin, kehittää sitä. Nyt tapahtuvat muutokset on pyritään läpiviemään mahdollisimman pienin vaikutuksin harrastamisen hintaan. Toiminnanjohtaja valmistelee toiminta- ja taloussuunnitelmaa kaudelle 2023-24. Lopullinen taloussuunnitelma vahvistetaan seuran syyskokouksessa lokakuussa, jonka jälkeen tiedotamme alkavan kauden toiminnan maksut. Tavoittelemme tilaa, jossa harrastamisen vuosittaiset kokonaiskustannukset ovat paremmin tiedossa ja ennustettavissa.

 


Talviolosuhteet
Espoonlahden Urheilupuiston TN1 kentälle valmistuu marraskuussa 2023 lämmitettävä tekonurmikenttä. Espoonlahden TN1 lämmitettävä tekonurmi on Espoon Jalkapallon Tuki Oy:n (EJT) hanke. Kenttä suljetaan lokakuussa kenttäremontin ajaksi. Tämän hetkisen suunnitelman mukaisesti, kentän purku ja uuden asennustyöt Espoonlahti 1 kentän osalta aloitetaan lokakuun 2. pvä ja uuden lämmitettävän kentän tulisi suunnitelmien mukaan olla käyttökunnossa marraskuun toisella viikolla. Uskomme että pitkässä juoksussa tämä parantaa Espoonlahden olosuhteiden optimointia ja omalta osaltaan, myös auttaa hillitsemään harrastamisen kustannusten nousua.Miten taataan tarpeeksi hyvät olosuhteet kaikille?

Olemme neuvotelleet korvaavia sisäolosuhteita niin Myntinsyrjän jalkapallohallista, Laaksolahden jalkapallohallista kuin Esport Arenasta, Tapiolasta. Lisäksi meillä on salivuoroja Suur-Espoonlahden alueen koulujen liikuntatiloista, sekä Esport Arenassa. Halli/salivuoroja ei talvikaudeksi valitettavasti ole riittävästi, ja tämän haasteen kanssa joudumme kaikki espoolaiset seurat elämään. Suunniteltaessa talvivuorojen jakoa joudumme ”jakamaan niukkuutta” kaikkien seuran joukkueiden kesken. Ymmärrämme hyvin että talvikaudella lajiharjoittelulle olisi toivottavaa olla ”kesäisemmät” harjoitteluolosuhteet. Uskomme kuitenkin, että meillä seurana on kohtuullisen hyvät olosuhteet harjoitella lajia myös talvikaudella.

Mitä tulevan talvikauden vuorojakoihin tulee, näistä on tulossa lisäinfoa lokakuun alkupuoliskolla, suunnittelun edetessä ja olosuhdesuunnitelma suunnitellaan julkaistavaksi ennen syyslomaa.


Jakelu: EPS pelaajajäsenet, toimihenkilöt, henkilökunta, yhdistyksen hallitus.


Lisätietoja:

Janne Ohralahti
Toiminnanjohtaja
Puh. 050 3903016
janne.ohralahti@espoonpalloseura.fi